Peter Englén

Mina erfarenheter

Jag har 30 års erfarenhet av att utveckla idéer, ledare och organisationer. Som managementkonsult, coach och talskrivare har jag hjälpt såväl företagsledare som stadsråd att utveckla sitt ledarskap, skapa effektiva organisationer och kommunicera viktiga budskap.

Vilka är mina styrkor

Jag har ett starkt engagemang i mina klienter och deras utveckling.  De brukar säga att jag är en god lyssnare, klok och resultatorienterad.  Jag är dessutom en fenomenal teamcoach som får team att växa och bli högpresterande.

Vilken är min starkaste emotionella förmåga

Jag formades tidigt av att jag hade en mamma som suttit fyra år i ett japanskt koncentrationsläger. Som barn blev det viktigt för mig att lyssna in känslor och undertoner, och det har jag haft stor nytta av som coach. Jag har också utvecklat en stark empatisk förmåga.

Mitt roligaste uppdrag

Jag gillar utmaningar och under perioden 2009-2013 arbetade jag med ett projekt för att stärka kompetensen i det kurdiska regeringskansliet i Irak. Här ansvarade jag för rad kurser och ledarskapsutbildningar för topptjänstemän inom olika ministerier, polisen och kommunerna. Jag ledde bl a ett ledarskapsprogram, inklusive coachning, för ministrarnas närmaste medarbetare, statssekreterare och talespersoner/pressekreterare.

Vad brinner jag för

Jag brinner verkligen för att jobba med team. Nio av tio team upplever att de inte är högpresterande. Genom teamcoachning så är jag med och lyfter team och ledningsgrupper till nya nivåer – varje gång! Det är häftigt, och väldigt tillfredsställande även för mig.

Min livsfilosofi

Jag tror på att vi alla kan utvecklas och ständigt bli ännu bättre versiner av oss själva. Jag hoppas att jag på min 90-årsdag säger; Vad barnslig och outvecklad jag var när jag var 85!